Het recept

Ingrediƫnten

  • 50 gram Lola Quinoa Naturel
  • 200 gram sojabonen
  • 200 gram spinazie
  • 50 gram ricotta
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el mosterd
  • 4 radijsjes
  • Handje granaatappelpitjes
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Verwarm een scheut olie in de pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat in 3 minuten slinken.
  4. Laat het spinazie mengsel afkoelen en maal grof in een keukenmachine met de sojabonen, chilipoeder, komijnpoeder en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de quinoa en de ricotta toe aan het grove sojabonen-spinaziemengsel en kneed hier 6 grote falafelballen van.
  6. Verwarm een beetje olie in de pan en bak de falafel in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
  7. Serveer op naanbrood met wat paprikahummus en besprenkel met fijngesneden radijs en granaatappelpitjes.

Dit recept is geschreven door Werk Atleet.