Het recept

Ingrediënten

Voor de korst:

  • 12 dadels, ontpit en klein gesneden
  • 1,5 kopje kokossnippers
  • 85 gram quinoa vlokken
  • 50 gram pompoenpitten
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Snufje zout
  • Sinaasappelschil
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 eetlepel honing

Voor de vulling:

  • 100 gram kokosboter, gesmolten
  • 50 ml amandelmelk
  • Verse aardbeien of frambozen

Bereiding

  1. Voeg in een kom de dadels, kokossnippers, quinoa vlokken, pompoenpitten, vanillepoeder en het zoet toe. Meng deze in de keukenmachine totdat het een kruimelig geheel wordt
  2. Meng dit kruimelige mengsel met de kokosolie en de honing.
  3. Het moet een kruimelig mengsel blijven, maar wel zodanig dat je het met je vingers plat kunt drukken
  4. Leg de bakvorm klaar. Je kunt kiezen of je 1 bakvorm neemt, of 4 kleine bakvormen. Doe het beslag in de taartvorm en laat dit voor 4 uur in de koelkast afkoelen
  5. Voel na 4 uur of de taartjes stevig genoeg zijn geworden. Haal ze dan vervolgens uit de bakvorm en leg ze op het serveerbordje
  6. Roer vervolgens de kokosboter en amandelmelk tot een lekkere vulling en doe deze in de taartvorm.
  7. Maak het geheel af met de verse aardbeien of frambozen!

Tip: sprenkel er wat chocoladesnippers of quinoa crisps overheen