Het recept

Ingrediënten

  • 600 gram Zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 400 gram zwarte bonen (blik), uitgelekt en droog
  • 175 gram Lola Quinoa
  • 150 gram maïs (blik), uitgelekt
  • 240 ml groente bouillon
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel tafelzout
  • 0,5 theelepel gedroogde tijm
  • 80 gram bosui, gesnipperd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Pak een ovenschaal en voeg alle ingrediënten toe behalve de gele ui. Besprenkel het wat met olijfolie en zet het mengsel voor 45 minuten in de oven. Dek de ovenschaal af met folie.
  3. Haal het folie na 45 minuten van de ovenschaal af, en laat de schaal nog ongeveer 15 à 20 minuten in de oven staan. Het vocht moet in zijn geheel opgenomen zijn zodat de aardappelen zacht zijn.
  4. Haal de schaal uit de oven, strooi de bosui over het gerecht heen en klaar is het gerecht!