Het recept

Ingrediënten

  • 500 gram quinoa
  • 450 gram zalmfilet
  • 60 ml water
  • Spinazie (naar eigen smaak toevoegen qua hoeveelheid)
  • Halve komkommer
  • 3 Roma tomaten
  • Halve rode ui
  • 1 eetlepel rode peper
  • Koriander
  • 1 eetlepel kappertjes

Voor de dressing

  • 60 ml citroensap
  • 60 ml witte wijnazijn
  • 1 eetlepel fijngemalen knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 240 ml extra virgine olijfolie
  • Zout & peper

 

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking
  2. Verwarm de oven voor op 180°C
  3. Kruid de zalm met zout en peper. Voeg andere kruiden toe als je dit zelf wilt
  4. Doe de zalm in een ovenschaal, en zet deze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de zalm lichtroze is in het middel. Laat de zalm afkoelen buiten de oven
  5. Maak de spinazie vervolgens klaar, en laat deze ook afkoelen
  6. Leg de spinazie alvast op het bord
  7. Ga vervolgens aan de slag met de dressing.
  8. Meng de citroensap, witte wijnazijn, knoflook en de monster in de blender en mix dit.
  9. Voeg langzamerhand de olijfolie toe totdat het mengsel wat dikker wordt
  10. Verwijder de schil van de komkommer, en snijd de komkommer in blokjes. Doe deze in een grote slakom
  11. Snijd vervolgens de tomaten. Verwijder de zaadjes, en snijd de tomaten in blokjes. Voeg ook de tomaten toe aan de slakom
  12. Snijd de rode uit dun en voeg deze samen met de rode peper, koriander, kappertjes, quinoa en de spinazie toe aan de slakom
  13. Halveer de zalm en breek 1 deel in stukjes. Voeg deze toe aan de slakom
  14. Voeg een deel van de dressing toe aan de salade, en hossel de salade
  15. Voeg meer dressing toe totdat je de salade voldoende op smaak vindt
  16. Maak de borden op, en zorg ervoor dat de resterende zalm toegevoegd wordt als kers op de taart!

De eventueel overige dressing kan er los bij geserveerd worden