Het recept

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 200 soja room
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 100 ml water
  • Klein blik mandarijntjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 4x witlof
  • Geitenkaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C graden.
  • Kook het water en los de bouillon op.
  • Pers een teentje knoflook
  • Meng de quinoa met de bouillon, sinaasappelsap, room en het geperste teentje knoflook
  • Doe het quinoa mengsel in een ovenschaal
  • Verwijder eventuele bruine bladeren van de witlof, snijd het voetje er af en snijd door de helft
  • Kook de witlof 3 minuten
  • Leg de witlof samen met de mandarijntjes uit blik in het quinoa mengsel
  • Zet de schotel voor 35 min in de oven.
  • Top de schotel af met geitenkaas en zet de schotel nog eens 10 minuten in de oven