Het recept

Ingrediënten

  • 80 gram Lola Quinoa + noten & pitten
  • 2,5 dl (ongezoete) amandelmelk
  • ½ dl water
  • ½ tl grof gemalen kardemom
  • 1 snufje zout
  • ½ tl vanillepoeder
    Voor het serveren
  • Ongeveer ½ dl ongezoete amandelmelk
  • Ongeveer 1 kop verse bessen, bijvoorbeeld blauwe bessen of frambozen
  • Verse fijngesneden munt
  • 1 el ahornsiroop (of honing)

Bereiding

Bereid het de avond tevoren:

  1. Doe de amandelmelk, water, kardemom, zout en vanillepoeder in een kleine pan. Laat het koken.
  2. Voeg de quinoa toe en laat het zachtjes koken gedurende ongeveer 12 minuten of tot het zacht is. Roer het af en toe om te voorkomen dat het verbrand bij de bodem. Voeg zo nodig wat water toe.
  3. Giet de gekookte quinoa in een kom en laat het afkoelen. Ik maak het meestal de dag van tevoren en zet de afgedekte kom in de koelkast.
  4. Tijd voor het ontbijt! Neem je kom met de gekookte quinoa. Het ziet er nu heel saai en hard uit maar maak je geen zorgen! Voeg ongeveer ½ dl ongezoete amandelmelk toe en roer tot je een lekkere romige pap hebt.
  5. Giet de quinoa dan in een kom waar je uit wilt eten en garneer het met verse bessen, fijngesneden munt en een beetje honing of siroop er bovenop. Het is tijd om te genieten!
    Dit recept is van Isabel’s blog Taste Celebration, daar heeft ze nog veel meer lekkere en bijzondere recepten op staan waar je zeker indruk mee kan maken!