Het recept

Ingrediënten

  • 30 gr Lola Quinoa Naturel
  • 30 gr couscous
  • ½ avocado
  • 2 handjes veldsla
  • Rauwe, gesneden groenten naar keuze (Lulu-May koos voor komkommer en oranje paprika)
  • 2 el zwarte bonen uit blik
  • 2 vega balletjes (Boon Ballen Chili)
  • 2 el soja yoghurt (Alpro Naturel)
  • sap van een halve limoen
  • Vers gemalen peper en zout
  • Handje amandelen en zonnebloempitten

Bereiding

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Laat ondertussen ook de couscous wellen in een laagje gekookt water, zoals de verpakking aangeeft. Voeg de quinoa bij de couscous zodra ze beiden gaar zijn. Zet apart.
  2. Bak de vegetarische balletjes bruin zoals op de verkapping staat beschreven.
  3. Neem een groot bord en begin met het opmaken van je buddha bowl. Leg het mengel van quinoa en couscous op één helft van het bord. Daaromheen leg je de veldsla, gesneden groenten, zwarte bonen, de vega balletjes en de avocado.
  4. Maak een dressing van de soja yoghurt en limoen door deze met elkaar te mengen. Verdeel de soja/limoen dressing over de veldsla.
  5. Hak ten slotte de amandelen fijn en verdeel deze over het bord. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.

Et Voilà, gevarieerd eten was nog nooit zo makkelijk! Dit recept is bedacht en gemaakt door @bylulumay. Neem snel een kijkje op haar Instagram account voor heel veel variatie-inspiratie!