Het recept

Ingrediënten

  • 1 blok tofu, plat gedrukt en in blokjes gesneden
  • 2 lepels sojasaus
  • 3 lepels bloem
  • 2-4 lepels olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden

Voor de marinade:

  • 2 lepels ahornsiroop
  • 3 lepels sesamolie
  • 60 ml sojasaus
  • 2 lepels bloem

Voor de kom:

  • 100 gram quinoa
  • halve broccoli
  • 2 wortels, in de lengte met de (kaas)schaaf geschaafd
  • Handje gesneden witte ui
  • Sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Kook de quinoa volgens de verpakking.
  3. Doe de broccoli in een kom en druppel hier 2 lepels olijfolie overheen. Leg vervolgens de broccoli op een bakplaat en rooster je broccoli naar eigen smaak (een beetje knapperig is aan te raden!)
  4. Doe de tofu in een hersluitbaar boterhamzakje. Voeg de sojasaus en bloem toe. Schud het zakje tot de tofu volledig bedekt is met het mengsel.
  5. Bak de tofu vervolgens in een pan. Als de pan niet groot genoeg is, moet dit in meerdere malen gedaan worden.
    Terwijl de tofu aan het bakken is, kan de marinade gemaakt worden.
  6. Roer de siroop, sesamolie, sojasaus en bloem in een kom goed door elkaar.
  7. Als alle tofu gebakken is, mag de tofu opnieuw in de pan. Voeg de knoflook toe. Roer dit 1 minuut lang door elkaar en zet vervolgens het vuur uit.
  8. Doe vervolgens de marinade bij de tofu in de pan en roer tot de tofu volledig bedekt is.
  9. Doe de quinoa in een kom en voeg vervolgens de broccoli, wortel en tofu erbij. Doe de ui en sesamzaadjes erbij en eet smakelijk!