Het recept

Ingrediënten

  • 100 gram Lola Quinoa, ongekookt
  • 350 gram bruine bonen
  • 6 – 8 tortilla’s, klein
  • 100 gram ijsbergsla, of een andere sla naar keuze
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram rode ui, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 3 eetlepels tomaten puree
  • 1 theelepel komijn, gedroogd
  • 0,5 theelepel chilipoeder, gedroogd
  • Zout & peper naar eigen smaak

Avocado dip

  • 1 rijpe avocado
  • 1 medium limoen
  • 1 kleine rode peper, fijngesneden
  • Een handje koriander
  • Zout & peper, naar eigen smaak

Bereiding

  1. Verwarm de pan op het vuur met de olijfolie. Voeg de fijngesneden knoflook en ui toe. Wacht totdat de knoflook en ui glazig eruit zien
  2. Voeg de tomatenpuree, komijn en chilipoeder toe en laat dit eventjes staan. Roer regelmatig
  3. Voeg 250 ml water en de Quinoa toe aan het mengsel. Breng het mengsel voorzichtig aan de kook voor 15 minuten.
  4. Haal de quinoa vervolgens van het vuur, en laat deze 5 minuten staan
  5. Giet eventuele het water dat nog over is af
  6. Voeg de bruine bonen toe aan het mengsel, samen met zout & peper.
  7. Zet het geheel even aan de kant, met de deksel op de pan zodat de bonen warm kunnen worden.
  8. Voor het maken van de avocadodip: meng alle ingrediënten in de blender en voeg eventueel wat peper en zout toe voor de smaak
  9. Verwarm de tortilla’s; dit kan in de magnetron of in een warm pan
  10. Zet alle ingrediënten op tafel en opscheppen maar!