Het recept

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel Cayenne peper
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • 400 gram quinoa, gekookt
  • 200 gram gesneden tomaat
  • 1 jalapeno
  • 1-2 lepels verse koriander
  • 1 limoen (gehalveerd)
  • 1 avocado, gesneden
  • Snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de kikkererwten en droog deze.
  • Verdeel de kikkererwten op een bakplaat en doe de olijfolie en zout erover heen.
  • Zet de kikkererwten vervolgens 20 à 25 minuten in de oven.
  • Na 20-25 minuten haal de kikkererwten uit de oven en strooi de komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en paprikapoeder erover.
  • Terwijl de kikkererwten in de oven liggen, kook de Quinoa volgens de verpakking
  • Mix de Quinoa met de verse koriander, limoensap, olijfolie, zout en peper.
  • Snijd de tomaat in stukjes en mix met de jalapeno, koriander en sap van de halve limoen.
  • Voeg ingrediënten toe naar eigen smaak (ook zonder extra toegevoegde ingrediënten heel lekker).
  • Voeg de tomaten met jalapeno, kikkererwten, zwarte bonen en de Quinoa in één kom.
  • Eet smakelijk