Het recept

Ingrediënten

  • 40 gram paddestoelen
  • 350 gram super verse tonijn, in blokjes van circa 1 cm
  • 80 milliliter sojasaus
  • 30 milliliter sesamolie
  • 3 centimeter gember, geschild en geraspt
  • 2 eetlepels Chinese rijstazijn
  • 1 theelepel sriracha
  • optioneel: 1 eetlepel honing of kokosbloesemsuiker
  • 200 gram Lola Quinoa
  • 2 eetlepels Chinese rijstazijn
  • zout
  • 6 radijsjes, in dunne plakken
  • 1 avocado, in dunne plakken
  • 8 eetlepels gekookte sojabonen
  • 125 gram wakamesalade
  • Kiemen naar smaak
  • 1 bosui in dunne ringen
  • Zwart en wit sesamzaad

Bereiding

  1. Meng 60 ml sojasaus, de sesamolie, geraspte gember, Chinese rijstazijn, sriracha en honing in een kom. Voeg de blokjes tonijn toe. Roer goed en zet weg tot je de bowls gaat opmaken.
  2. Kook de quinoa van Lola Quinoa zoals op de verpakking staat.
  3. Wok de paddestoelen kort met de rest van de sojasaus
  4. Meng de quinoa met wat Chinese rijstazijn en zout.
  5. Schep de quinoa in de bakjes en nu komt het leukste. Het opmaken van de sushibowls. Verdeel wat blokjes tonijn, avocado, wakamesalade, sojaboontjes, paddestoelen, kiemen, bosui en sesamzaadjes over de quinoa.Serveer de sushibowl met tonijn, paddestoelen en quinoa direct. Met stokjes natuurlijk 😉
    Nog meer lekkere recepten van Stephanie proberen? Kijk op haar blog Littlespoon.nl!