Het recept

Ingrediënten

  • 50 gram ongekookte Lola Quinoa per persoon
  • 500 gram spruiten
  • 2 uien
  • ½ chinese kool
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duim verse gember
  • 1 paprika
  • 1 blik Limabonen (ook wel boterbonen of reuzebonen genoemd)
  • 2 eetlepels sojasaus/tamari
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel appelazijn (of balsamicoazijn)
  • 1 theelepel chinees 5-kruidenpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kokosolie

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon, halveer ze en stoom/kook ze beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de rest van de groenten in reepjes.
  3. Maak je woksaus door de sojasaus, tomatenpuree, appelazijn en de kruiden met elkaar te mengen. Als het niet vloeibaar genoeg is, dan kun je nog wat sojasaus toevoegen.
  4. Kook Lola Quinoa in 10 minuten gaar.
  5. Verwarm in een wokpan de kokosolie.
  6. Fruit de ui aan tot deze glazig is.
  7. Voeg vervolgens de paprika, knoflook en gember toe.
  8. Voeg daarna de chinese kool toe en laat dit mengsel smoren tot de groenten gaar zijn.
  9. Voeg de spruitjes en de limabonen toe en warm het geheel op.
  10. Als laatste voeg je je woksaus toe en laat je het geheel nog even goed alle smaken opnemen.
  11. Serveer de groenten apart van de quinoa.
    Voor meer inspirerende gerechten van Esmee kun je een kijkje nemen op haar Instagram pagina!