Het recept

Ingrediënten

  • 250 gram Quinoa
  • 375 ml water
  • 200 gram zalmfilet
  • 125 ml (zelfgemaakt) humus
  • 125 gram courgette, geraspt
  • 1 ei
  • 1 knoflookteen
  • Verse koriander, naar eigen smaak
  • Verse munt, naar eigen smaak
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel sambal oelek
  • Schil van de citroen
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking
  2. Verwarm de oven voor op 175°
  3. Bereid vervolgens de zalmfilet. Leg de zalm in de ovenschaal, en doe hier wat olijfolie in zodat de zalmfilet niet aan de ovenschaal blijft plakken. Zet de zalmfilet voor 20 minuten in de oven
  4. Zet de oven vervolgens niet Deze hebben we nog nodig
  5. Meng vervolgens de quinoa met alle ingrediënten die nodig zijn voor het recept. Zorg ervoor dat het 1 geheel wordt dus meng het geheel goed
  6. Maak vervolgens balletjes van het geheel
  7. Pak een bakplaat, bakpapier en leg de balletjes hierop
  8. De oven staat nog aan. Doe de bakplaat erin en laat de balletjes 15 minuten in de oven garen. De balletjes zijn gaar als ze lichtbruin kleuren