Het recept

Ingrediënten

1 dl Beluga linzen (deze hoeven niet geweekt te worden)
3 dl quinoa + 6 dl water
1 dl zonnebloempitten
1 dl pompoenzaad of eventueel noten of amandelen (ik gebruikte deze keer pecanoten ).
300 gr oesterzwammen (of andere beschikbare lekkere paddenstoelen)
1 el tamari (of sojasaus)
Neutrale olie om in te bakken

Voor het serveren
3 verse vijgen
1 stronkje van een bleekselderij
1 handje bladpeterselie
1 handje zwarte of gele rozijnen

Mosterd dressing

2 tl Dijon mosterd
3-4 el olijfolie
1 el citroensap
3 el plantaardige room (bijvoorbeeld  van rijst, haver of soja)
Zout en peper

Bereiding

1. Spoel de droge linzen in een draadzeef en giet ze daarna in een kleine pan. Zorg dat ze bedekt zijn met water en laat ze koken tot ze nog net een bite hebben in ongeveer 10 minuten. Giet ze af in een draadzeef en doe ze daarna in een schaal.
2.Breng het water voor de quinoa aan de kook. Doe de quinoa er in en roer het. Bedek de pan met een deksel en zet het vuur laag. Laat het ongeveer 10-12 minuten koken. Giet de quinoa ook af met de draadzeef. Doe de gemaakt quinoa bij de linzen in de schaal.
3. Neem een droge bakpan en doe de zonnebloempitten, pompoenpitten en/of noten of amandelen er in. Rooster tot ze goudbruin worden terwijl je blijft roeren. Giet ze in een kom om af te koelen.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet de helft ervan over de quinoa en de linzen. Snijd de steeltjes  van  de bladpeterselie fijn  (bewaar de blaadjes) en doe het bij de quinoa en de linzen. Roer het goed door en ga dan de paddenstoelen maken.
5. Snijd de paddenstoelen in kleine stukken. Giet wat olie in een pan en laat het warm worden. Doe de paddenstoelen er in en bak ze op hoog vuur tot ze een mooie kleur hebben en knapperig worden. Voeg de tamari toe en bak nog een paar minuten door.
6. Hak de rest (blaadjes)van de bladpeterselie en snijd de verse vijgen in plakjes. Snijd ook de selderij in dunne plakjes.
7. Garneer de schaal met de linzen en quinoa met de vijgen, de geroosterde zaden, de paddenstoelen, rozijnen en de peterselie. Doe er wat extra dressing overheen. Tijd om er eens lekker van te proeven!

Dit recept is van nature vrij van gluten en lactose.

Nog meer lekkere en bijzondere recepten van Isabel? Kijk op haar blog Taste Celebration!