Het recept

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 1 el kokosolie
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 grote rode ui, fijngesneden
  • 600 gram aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 oranje pompoen, geschild en in blokjes
  • 10 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 liter groentenbouillon
  • 150 gram cashewnoten – minimaal 3 uur geweekt
  • 200 gram tomatenpuree
  • 1 el tamari of sojasaus
  • Verse kruiden als salie, peterselie of koriander (optioneel)

 

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de saus door de groentenbouillon, cashewnoten, tomatenpuree en tamari te blenden in een blender.
  3. Verwarm in een grote pan de kokosolie en fruit de rode ui en knoflook ongeveer 4 minuten op zacht vuur.
  4. Voeg de aardappelen, pompoen, zongedroogde tomaten en rozemarijn toe en bak 1 minuut mee.
  5. Voeg nu de saus toe. De saus moet alle groenten bedekken. Als dit niet zo is kun je nog een beetje extra bouillon toevoegen.
  6. Laat de stoofpot in 30 minuten garen.
  7. Serveer de stoofpot met de quinoa & verse kruiden.
    Meer lekkere, gezonde, vegan recepten van Jolijn ontdekken? Dat kan hier!