Het recept

Ingrediënten

Voor de crumble

  • 275 g gekookte Lola Quinoa – Naturel
  • 150 g amandelen
  • 30 g zonnebloempitten
  • 45 gram havermout
  • 120 ml vloeibare kokosolie
  • 95 gram kokossuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Een snufje zeezout
  • Lola Quinoa pops als decoratie

Voor de vulling

  • 1 pakje Love Beets Babybietjes – Milde Azijn, in blokjes gesneden
  • 250 g bosbessen
  • 175 g kersen (uit glas of ingevroren)
  • 100 g veenbessen
  • Sap van een halve citroen
  • 2 theelepels gember, gemalen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175° C.
  2. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een ovenschaal en roer goed. Voeg eventueel wat suiker toe.
  3. Doe de quinoa, amandelen, zonnebloempitten, havermout, vloeibare kokosolie, kokossuiker, kaneel en zout in een keukenmachine en meng dit tot een kruimelig mengsel.
  4. Verdeel de kruimels gelijkmatig over de vulling van bieten en bessen.
  5. Bak de crumble ongeveer 45 minuten of totdat deze mooi goudbruin en krokant is.
  6. Laat het afkoelen en serveer lauwwarm met gepofte quinoa, bananenijs of (plantaardige) yoghurt.