Het recept

Ingrediënten

  • 125 gram quinoa
  • 2 handen verse spinazie
  • 1 avocado
  • 2 zalmfilets
  • Een handje verse geitenkaas
  • Een eetlepel verse citroensap
  • Een scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Breng twee keer zoveel water als quinoa aan de kook. Laat de quinoa gedurende 12 minuten koken, totdat de zaadjes het water hebben opgenomen.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets hierin gaar.
  3. Snijd de verse spinazie grof en snijd de avocado in blokjes.
  4. Breng de gekookte quinoa op smaak met een beetje peper, zout, olijfolie en citroensap.
  5. Roer de spinazie door de quinoa en verdeel het over de borden.
  6. Verdeel de blokjes avocado erover en vervolgens de zalmfilets.
  7. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de quinoasalade.