Het recept

Ingrediënten

  • 320 gram quinoa (gekoeld)
  • 500 gram kippengehakt
  • 100 gram fijn gesneden boerenkool
  • 200 gram feta (verkruimeld)
  • 2 eieren
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 5 gram fijn gesneden munt
  • 5 gram fijn gesneden peterselie
  • 2 lepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Tzatziki (om erbij te serveren)
  • Waterkers (om erbij te serveren)

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking. Laat de quinoa vervolgens afkoelen
  2. Doe het kippengehakt, quinoa, boerenkool, feta, eieren, citroenschil, munt en peterselie in een grote kom. Strooi het zout en peper er overheen en mix alle ingrediënten tot één mengsel
  3. Maak van het mengsel ronde ballen en maak deze vervolgens plat zodat het eruit ziet als een burger
  4. Bak de burgers tot deze een gouden gloed hebben
  5. Serveer de burgers met tzatziki en waterkers