Het recept

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 1 winterwortel
  • 3 stengels bosui
  • 1 teentje knoflook
  • Een klein bosje verse peterselie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel (eventueel extra)
  • Een snufje paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Een scheutje olijfolie

Bereiding

  1. Breng twee keer zoveel water als quinoa aan de kook. Laat de quinoa gedurende 12 minuten koken, totdat de zaadjes het water hebben opgenomen.
  2. Rasp de winterwortel en pers het teentje knoflook uit. Bak dit samen even kort aan.
  3. Snijd de bosui in ringetjes en de peterselie fijn. Voeg dit bij de wortel en bak kort mee.
  4. Meng de gekookte quinoa met het wortelmengsel, het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper, zout en een snufje paprikapoeder.
  5. Kneed het mengsel nog eens goed door elkaar en maak er 4 of 5 burgers van. Als het mengsel nog te nat is, voeg dan extra paneermeel toe.
  6. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers om en om aan.
  7. Serveer met een lekker broodje met sla, tomaat en een sausje naar keuze.