Het recept

Ingrediënten

  • 250 gr gekookte Lola Quinoa
  • 75 gr kidneybonen uit blik, uitgelekt
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 50 gr kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 25 gr maïskorrels uit blik, uitgelekt
  • 50 gr ei, losgeklopt
  • 30 gr panko broodkruimels
  • 2 gr gumbo cajun melange
  • 1 gr paprikapoeder
  • 5 gr fijn zeezout
  • 1 gr gemalen witte peper

Bereiding

  1. Kook de quinoa in 12 minuten gaar. Laat goed uitlekken en volledig afkoelen.
  2. Weeg de ingrediënten af in de keukenmachine en draai het geheel tot een mooi beslag.
  3. Weeg balletjes van circa 100 gram af en druk deze met een vorm uit tot een mooie dunne burger. Mocht je geen vorm in huis hebben, kun je dit natuurlijk ook met de hand doen.
  4. Laat de burger minimaal 2 uur stevig worden.
  5. Bak de burger om en om knapperig en goudbruin.

La Place werkt graag met Nederlandse boeren, telers en veehouders uit de regio, die ze persoonlijk kennen. Daarom vind je Lola Quinoa bij La Place terug in onder andere huisgemaakte salades en deze veggie quinoaburger. Maak ‘m nu zelf of ga langs bij een van de locaties 🙂