Het recept

Ingrediënten

  1. 170 gram quinoa, ongekookt
  2. 15 ml. olijfolie
  3. 15 ml. balsamico azijn
  4. 100 ml. water
  5. olie, om in te vetten
  6. 400 gram bloemkool
  7. Kerriepoeder
  8. Kurkuma, optioneel
  9. Scheut olijfolie
  10. Kerrie hoemoes

Bereiding

  1. Voor de taco’s: doe de quinoa in een schaal en giet er genoeg water bij om de quinoa onder water te laten staan. Bedek de schaal en laat een nachtje weken.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet tijdens het voorverwarmen een bakplaat in de oven.
  3. Doe de quinoa in een keukenmachine en meng met de balsamico azijn en giet het water erbij.
  4. Bekleed de warme bakplaat met bakpapier en vet dit met een bakkwastje in met wat olie.
  5. Schep wat van het quinoa beslag op het bakpapier en spreid dit uit tot een cirkel. Herhaal dit met de drie volgende taco’s.
  6. Zet 20 minuten in de oven.
  7. Keer de taco’s voorzichtig om en bak nog een minuut of 10.
  8. Laat iets afkoelen tot je de taco’s vast kunt pakken en vouw ze dubbel.
  9. Voor de bloemkool: verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes en meng met een scheut olijfolie en kerriepoeder, hoeveelheid naar smaak. Meng er voor een extra gele kleur eventueel wat kurkuma door. Stort dit in een bakblik en zet een minuut of 10 – 15 in de oven, tot de bloemkool begint te kleuren.
  10. Smeer een laagje kerrie hummus op de taco’s, vul ze met de bloemkool en serveer.
    Dit recept is van Suzanne’s vegetarische blog Wat eet je dan wel?, zij bewijst dat je ook heel lekker kan koken zonder vlees!