Het recept

Ingrediënten

  • 50 gram quinoa
  • 20 gram blad spinazie
  • 1 ei
  • 1/2 tlop knoflookpoeder
  • Een snufje zout
  • 1-2 etlp plantaardige olie (olijf of kokos)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een mini cupcake bakblik in met olie.
  2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Roer de geraspte kaas door de quinoa. Laat het iets afkoelen.
  4. Split het ei en bewaar het ei-wit.
  5. Hak de spinazie klein.
  6. Roer door de quinoa de spinazie, ei-wit, knoflookpoeder en snufje zout. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar is gemengd.
  7. Schep een eetlepel van het quinoa mengsel in het mini cupcake bakblik. Vul het tot de rand. Zet het bakblik in de voor verwarmde oven voor 20 minuten.
  8. Haal het uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voor je ze serveert. Het beste kun je de randen wat los halen met een scherp mesje.
    Wendy maakt nog veel meer lekkere recepten met quinoa voor baby’s en kinderen. Vind alles op haar blog Babies Kitchen!