Het recept

Ingrediënten

  • 250 gram tempeh
  • 1 prei, alleen het witte gedeelte
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 240 ml. water
  • 35 gram boerenkool, fijngehakt
  • 100 gram quinoa
  • 70 gram wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram maiskorrels
  • Olie om in te bakken
  • Zout

Bereiding

  1. Snij de tempeh in blokjes, halveer de prei en snij in dunne ringetjes.
  2. Verhit wat olie in een soeppan en bak de tempeh goudbruin en haal uit de pan en zet apart.
  3. Verhit nogmaals wat olie en bak de prei een minuut of twee tot het zacht begint te worden en voeg de kerriepoeder toe.
  4. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook.
  5. Voeg de boerenkool, quinoa en wortel toe en laat een kwartiertje zachtjes koken met de deksel op de pan.
  6. Voeg de tempeh en maiskorrels toe en verwarm nog een paar minuten mee. Breng op smaak met zout.
    Op zoek naar nog meer lekkere vegetarische recepten? Die vind je op Suzanne’s blog Wat Eet Je Dan Wel?!