Het recept

Ingrediënten

• 150 g Lola Quinoa
• Sap van 1 limoen
• 4 el olijfolie
• 1 kleine rode chili peper, fijngehakt
• Paar druppels tabasco
• 1/2 el honing
• 2 teentjes knofook, geperst
• 1/2 el gemalen komijn
• 12 gamba’s
• Bosje peterselie, grof gehakt
• 400 g kikkererwten
• 2 avocado’s
• 150 g feta
• 750 g mix cherry tomaatjes
• Zout en peper

Bereiding

1. Maak een marinade met de helft van het sap van de limoen, 1 el olijfolie, de chili peper, tabasco, honing en knofook. Leg de gamba’s in de marinade en laat ondertussen gekoeld staan.

2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Meng de quinoa met de rest van de limoensap, 2 el olijfolie, gemalen komijn en breng op smaak met zout en peper.

4. Snijd de cherry tomaatjes door midden en de avocado en feta in blokjes. Hussel door de quinoa.

6. Verwarm een grillplaat met wat olijfolie. Prik 3 gamba’s op een satéprikker en grill aan beide kanten voor 2 minuten. Voeg eventueel wat extra marinade toe aan de grillplaat, maar pas op voor spatten.

7. Verdeel de quinoa salade over de borden, leg de gegrilde gamba’s erbij en garneer met wat verse peterselie.