Het recept

Ingrediënten

  • 50 gr Lola Quinoa
  • 25 gr amandelen
  • 15 gr lente-ui
  • 50 gr gele paprika
  • 40 gr wortel
  • 60 gr avocado
  • 40 gr granaatappelpitjes
  • 1 takje platte peterselie
  • 1/4 tl sesamzaadjes

Dressing

  • 1 tl tahini
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl olijfolie
  • 1/2 tl agave siroop
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de gekookte quinoa op een bord en laat het afkoelen.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en hak de amandelen in grove stukken. Rooster de amandelen voor 12 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.
  4. Snijd de lente-ui in dunne ringen, maak kleine blokjes van de paprika en avocado, rasp de wortel, hak de peterselie fijn en maak de granaatappelpitjes schoon.
  5. Nu is het tijd om de dressing te maken! Doe de tahini, citroensap, olijfolie, agave siroop, peper en zout in een kom en gebruik een garde of vork om het tot een mooi geheel te mengen.
  6. Wanneer de quinoa is afgekoeld, kun je beginnen met het opbouwen van de salade. Doe als eerste de quinoa in de pot en voeg de rest als volgt toe: lente-ui, amandelen, gele paprika, geraspte wortel, avocado, granaatappelpitjes, peterselie en sesamzaadjes. Houd de dressing apart.
  7. Bewaar deze kleurrijke salade en de dressing in de koelkast tot lunchtijd of het moment dat je de deur uit gaat met je to-go salade. Voeg later de dressing toe en geniet van deze super frisse regenboogsalade!

    Tip: dit gerecht is ideaal voor te bereiden en mee te nemen naar een picknick of dagje uit!
    Dit recept is ontwikkelt door The Little Cherry Tree. Ook te vinden op Instagram!