Het recept

Ingrediënten

  • 150 gr havermout
  • 1 kopje gekookte quinoa
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 30 gr hennepzaad
  • 2 rijpe geprakte bananen
  • 2 lijnzaad eggs (roer 2 el gebroken lijnzaad met 6 el lauw water en laat het eventjes staan)
  • 2 el amandelpasta (of pindakaas)
  • 2 el citroensap
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tot 2 handjes (bevroren) rood fruit

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een (vierkante) bakvorm met bakpapier.
  3. Meng in een grote kom de havermout, quinoa, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en hennepzaad.
  4. Meng in een andere kom de geprakte banaan, lijnzaad eggs, amandelpasta, citroensap en vanille extract en giet dit over de droge ingrediënten.
  5. Meng alles tot een een geheel. Het beslag mag redelijk vochtig zijn, maar niet heel vloeibaar.
  6. Roer vervolgens het fruit er doorheen, giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad met een spatel/lepel.
  7. Bak de quinoa bars zo’n 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn en redelijk stevig aanvoelen.
  8. Laat de quinoa bars tenslotte afkoelen en snijd ze daarna in 9 gelijke stukken.
    Iris maakte maar liefst 3 receptjes met Lola Quinoa, vind ze allemaal hier op haar blog Life by Iris!