Het recept

Ingrediënten

  • 250 gr Lola Quinoa + noten & pitten
  • 8 el lijnzaad
  • 150 gr belegen of oude geraspte kaas
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Pittige hummus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg op een bakplaat een vel bakpapier.
  2. Laat 300 ml water met een beetje zout koken. Voeg de quinoa met noten & pitten toe. Laat de quinoa zo’n 12 minuten koken, totdat het water volledig is opgenomen. Laat de quinoa hierna nog 5 minuten staan.
  3. Voeg het lijnzaad en de geraspte kaas toe en meng het goed door elkaar totdat de kaas ook een beetje gesmolten is en het mengsel aan elkaar gaat plakken. Voor de smaak nog wat peper en zout erbij.
  4. Verdeel het quinoa mengsel over de bakplaat met de bolle kant van een lepel tot een paar millimeter dikte. Strooi nog een beetje Himalayazout erover.  Strooi als laatst nog een beetje parmezaanse kaas er over en zet het in de oven.
  5. Bak het 10 tot 15 min in de oven tot het goudbruin is geworden. Haal het uit de oven en laat het afkoelen voordat je het gaat snijden.
  6. De crackers zijn heerlijk met pittige hummus, mosterd of Hüttenkäse! Kijk voor nog meer inspiratie voor een gezonde, fitte en vooral suikervrije levensstijl op Sanne’s blog FitFoodFab!