Het recept

Ingrediënten

  • Ovenschaal
  • 300 gram Lola Quinoa
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uitjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 300 gram champignons
  • 500 gram hüttenkäse
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels gesneden basilicum
  • 1 courgette in plakken
  • 800 gram tomatensaus
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 bolletjes mozzarella, gescheurd

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de uitjes even aan.
  4. Doe de knoflook en champignons erbij en bak tot de champignons zacht zijn.
  5. Voeg de tomatensaus toe aan de pan en laat alles warm worden.
  6. Meng ondertussen de hüttenkäse, het ei, de parmezaanse kaas, basilicum en oregano in een kom.
  7. Verdeel de helft van de quinoa over de ovenschaal.
  8. Maak een nieuwe laag met 1/3 van het tomatensaus-mengsel.
  9. Maak een laag met de helft van de courgette.
  10. Verdeel het hüttenkäse-mengsel daar overheen.
  11. Maak een laag met de rest van de quinoa.
  12. Maak nog een laag met de rest van de courgette.
  13. Verdeel daar weer de helft van het tomatensaus-mengsel overheen.
  14. Maak nog een laag met alle spinazie.
  15. Maak een laatste laag met de rest van het tomatensaus-mengsel.
  16. Bedek de bovenkant met mozaarella.
  17. Zet de lasagne in de oven voor 35-40 minuten, totdat de mozzarella gesmolten en krokant is.