Het recept

Ingrediënten

Quinoa kruidnoten

  • 50 gram Lola Quinoa Meel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 40 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels (plantaardige) melk. Wij hebben amandelmelk gebruikt.

 

Chocolade laagje

  • 200 gram extra pure chocolade > 72%
  • Lola Quinoa Pops

Bereiding

  1. Snijd de roomboter in blokjes. Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed met de hand samen tot een compacte deegbal. Zorg ervoor dat het deeg niet te droog en korrelig is. Voeg eventueel nog een beetje extra (plantaardige) melk toe en boter toe.
    2. Verwarm de over voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
    3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat deze 30 minuten rusten in de koelkast.
    4. Haal het deeg uit de koelkast en er kleine balletjes van ter grote van een knikker.
    5. Leg de quinoa kruidnoten op de bakplaat en zorg voor voldoende tussenruimte.
    6. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde over en bak ze in ongeveer 15 minuten lekker bruin en gaar.
    7. Laat de quinoa kruidnoten afkoelen op een rooster en bewaar ze vervolgens in een luchtdichte trommel.

Wil je ze nóg lekkerder maken? 🙂

  1. Hak de chocolade in stukjes en doe deze in een pan of vuurvaste kom. Plaats de kom in een grotere pan met kokend water zodat de chocolade smelt (au bain-marie).
    9. Leg de afgekoelde kruidnoten in de gesmolten chocolade en haal eruit met een vork. Zorg ervoor dat er een mooi egaal laagje chocolade op de kruidnoot achterblijft.
    10. Leg ze op bakpapier en strooi er Lola Quinoa pops overheen voor een vrolijke finishing touch!
    11. Wacht tot de chocolade hard is geworden; smakelijk en een heerlijk avondje!