Het recept

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet
  • 100 gram quinoa
  • 1 tlp paprikapoeder (mild)
  • 1/2 tlp komijnpoeder
  • 1 tlp korianderpoeder
  • 2 etlp bloem
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • 1 etlp olie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor 180 graden en vet een ovenschaal wat in met olie.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng de paprikapoeder, korianderpoeder en komijnpoeder erdoorheen. Laat de quinoa iets afkoelen.
  4. Snijd de kipfilet in kleine stukjes (nugget formaat). Strooi het bloem over de kipfilet zodat elk stukje is bedekt.
  5. Kluts het ei los met een snufje zout en peper.
  6. Zet klaar: 1. los geklopte ei, 2. quinoa mengsel, 3. ovenschaal.
  7. Dip de kip eerst in de ei, laat het goed uitlekken. Bedek de kip dan met de quinoa en leg hem in de oveschaal. Doe dit met alle stukjes.
  8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip in 20 minuten gaar. Draai de stukjes halverwege om zodat beide kanten krokant worden.
    Wendy maakt nog veel meer lekkere recepten met quinoa voor baby’s en kinderen. Vind alles op haar blog Babies Kitchen!