Het recept

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 witte ui, gesneden
  • 3 wortels, geschild en gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 6 knoflookteentjes, geperst
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 800 ml tomatenblokjes
  • 200 gram quinoa
  • 1 liter groentebouillon
  • 240 ml water
  • 1 theelepel zout, naar eigen smaak
  • 2 laurierblaadjes
  • Vers gemalen peper
  • ½ theelepel pepervlokken
  • 1 theelepel citroensap
  • 200 gram bonen, uitgelekt
  • 1 boerenkoolOptioneel: Seizoengroenten kunnen altijd extra toegevoegd worden zoals courgette, pompoen, zoete aardappel
    Optionele garnering: vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Zodra de olie glinstert, voeg de gesnipperde ui, wortel, selderij, seizoengroenten en een snufje zout toe.
  2. Roer ongeveer 6 tot 8 minuten en wacht totdat de ui glazig is
  3. Voeg de knoflook en tijm toe.
  4. Giet de (in blokjes gesneden) tomaten met sap en bak nog een paar minuten. Blijf roeren in de pan.
  5. Giet de quinoa, de bouillon en het water erbij.
  6. Voeg 1 theelepel zout, 2 laurierblaadjes en een snufje rode pepervlokken toe. Voeg naar eigen smaak nog wat zwarte peper toe.
  7. Zet het vuur wat hoger en breng het mengsel aan de kook. Bedek de pan gedeeltelijk en verminder de hitte vervolgens om zachtjes te laten doorsudderen.
  8. Kook het gedurende 25 minuten.
  9. Verwijder de deksel, voeg de bonen en de fijngesneden groeten toe.
  10. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten sudderen totdat de groenten (naar uw smaak) zachter zijn.
  11. Verwijder de pan van het vuur en haal de laurierblaadjes eruit.
  12. Roer er vervolgens 1 theelepel citroensap door. Proef en breng op smaak met eventueel zout, peper en/of citroensap totdat de soep op smaak is
  13. Verdeel de soep in kommen en garneer deze eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.