Het recept

Ingrediënten

  • 120 gr quinoa
  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 100 gr doperwten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl peper en zout (naar smaak)
  • 1 handje gehakte walnoten
  • 1 tl verse rozemarijn
  • 1 tl verse tijm

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en snipper de ui en de knoflook.
  3. Doe dit in een grote kom en voeg hier de gedroogde tijm, gedroogde rozemarijn, kaneel, chilipoeder en peper en zout aan toe en roer goed door.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de gekruide bloemkool op en rooster het voor zo’n 20 minuten (hussel alles na 10 minuten eventjes door).
  5. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en spoel de doperwten af onder kokend/heet water.
  6. Roer vervolgens de quinoa, geroosterde bloemkool, paprika, doperwten en gehakte walnoten door elkaar en maak het af met nog wat verse rozemarijn en tijm.
  7. Variatietip: Mocht je dit gerecht wellicht iets ‘te droog’ vinden, dan kun je het serveren met een lekkere klodder (kerrie)hummus of een zelfgemaakte dressing van 2 el tahin, 1 el mosterd en 1 el agavesiroop!
    Iris maakte maar liefst 3 receptjes met Lola Quinoa, vind ze allemaal hier op haar blog Life by Iris!