Het recept

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte, volkoren quinoa
  • 130 gram gekookte, gepureerde pompoen
  • 100 gram ongezouten, geroosterde pecannoten (in kleinere stukjes gebroken/gehakt)
  • 60 gram geweekte dadels, ontpit (in kleinere stukjes gesneden)
  • 35 gram dadelpasta (kijk hiervoor in de supermarkt het schap bij de appelstroop etc.)
  • 30 gram biologische havermout
  • 2 el. gebroken lijnzaad óf chiazaad
  • 2 el. pumpkin spice (of kaneel/kardemom/nootmuskaat gecombineerd bijvoorbeeld)
  • 1 tl. gemalen gemberpoeder
  • 2 tl. vanille aroma of vanille poeder
  • 1 el. biologische ruwe rietsuiker (of suiker/honing/agavesiroop naar wens)
  • Topping zoals kokosrasp, cacaopoeder, sesamzaadjes, pompoenpitten of cacaonibs

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op verpakking.
  2. Kook ondertussen de pompoen gaar (+/- 6 min.)
  3. Week daarnaast de dadels in een bakje in heet water voor 10 minuutjes, tot ze zacht zijn.
  4. Stamp of mix met staafmixer de pompoen tot puree.
  5. Doe vervolgens alle ingrediënten in een wat lagere mengkom (die in de vriezer past).
  6. Meng met een spatel alles goed door elkaar tot een geheel. Proef of je het lekker en zoet genoeg vindt: voeg anders naar wens wat meer vanille aroma / dadelpasta / ruwe rietsuiker toe!
  7. Als er nog te veel grote stukjes in zitten, pak je de staafmixer en mix je alles wat fijner.
  8. Zet het beslag nu in de vriezer voor 10 minuutjes om het wat harder te laten worden.
  9. Pak daarna een ijsscoop (of doe het met je handen, wat jij wil!) en maak er balletjes. Kies zelf de grootte van je energy balls.
  10. Rol ze een voor een door de kokosrasp, cacaopoeder, sesamzaadjes, pompoenpitten, cacaonibs of een andere lekkere topping.
  11. Doe ze dan in een diepvries bestendig bakje en haal ze er 10 minuten voordat je ze gaat serveren uit. Je kan ze ook even in de koelkast bewaren. Enjoy!

Heb jij nou deze lekkere energy balls gemaakt? Post dan een foto op instagram en vergeet niet om @lindsey_happyhealthy en @lola_quinoa te taggen!