Het recept

Ingrediënten

  • 115 gram Lola Quinoa
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 2 Granny Smiths appels (geschild en geraspt)
  • 60 ml appelmoes
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram walnoten (fijngehakt)
  • 50 gram ongezouten boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 85 gram kristalsuiker
  • 40 gram maizena
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 3 eetlepel ahornsiroop

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking en laat vervolgens 10 minuten droog stomen in de pan met deksel erop
  2. Roer de quinoa vervolgens met een vork en laat afkoelen
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een tulbandvorm van 23 of 25 cm in. TIP: je kunt ook bakspray gebruiken
  4. Doe de eieren, eiwitten, boter, appelmoes en het vanille extract in de blender en maal het geheel glad
  5. Voeg vervolgens 90 gram quinoa toe en maal het geheel opnieuw glad
  6. Voeg nog 3 keer 90 gram quinoa toe en maal het geheel opnieuw glad na elke toevoeging
  7. Meng in een middelgrote kom de suiker, maizena, bakpoeder, kaneel, zout, peper en nootmuskaat. Roer de appels, rozijnen en walnoten erdoor. Schep het quinoa mengsel erbij en roer alles door elkaar. Schep het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
  8. Bak de cake 45 minuten in de oven
  9. Prik een prikker in het midden. Als deze er schoon uitkomt, is de cake goed
  10. Laat de cake nog 15 minuten in de bakvorm zitten.
  11. Keer de bakvorm op een platte schaal met opstaand randje om en neem de vorm van de cake af
  12. Besprenkel de warme cake met ahornsiroop