Het recept

Ingrediënten

  • 300 gram quinoa
  • 4 cm verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels (arachide)olie
  • 2 uien
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 200 gram jumbogarnalen
  • 400 gram gesneden snijbonen
  • 250 gram taugé
  • 4 scharreleieren
  • Zout en peper
  • Eventueel pinda’s om te garneren

Bereiding

  1. Breng twee keer zoveel water als quinoa aan de kook. Laat de quinoa gedurende 12 minuten koken, totdat de zaadjes het water hebben opgenomen.
  2. Schil de gember en snijd deze fijn. Snijd de knoflook en uien fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui met de gember, knoflook, sambal en komijn 10 minuten op laag vuur. Roer regelmatig.
  3. Voeg de snijbonen toe en bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Voeg de garnalen en de quinoa & speltmix toe en bak 3 minuten mee. Breng de nasi op smaak met peper en zout en eventueel wat extra sambal.
  5. Bak ondertussen de eieren in een koekenpan.
  6. Voeg de taugé toe aan de nasi en schep om. Serveer de nasi met het gebakken ei en strooi eventueel wat pinda’s er overheen.