Het recept

Ingrediënten

  • 240 ml kokosmelk
  • 80 gram havermout
  • 1 theelepel chia zaden
  • 0,5 theelepel vanillepoeder
  • Zout, naar eigen smaak
  • Een halve banaanCrunchy Quinoa Granola
  • 400 gram gekookte Quinoa
  • 120 gram amandelen
  • 120 gram pinda’s
  • 120 gram sesamzaad
  • 60 gram havermout
  • 180 gram honing
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Zout, naar eigen smaak
    Optioneel: 1 theelepel instant koffieTopping
  • Een halve mango, gesneden
  • 250 gram pure chocolade, gesneden
    Optioneel: pindakaas en/of kokos snippers en/of mint

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Kook de Quinoa volgens de verpakking
  3. Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op
  4. Pak een grote kom en meng de Quinoa, amandelen, pinda’s, sesamzaad en chiazaad met elkaar. Voeg de honing, kokosolie, vanille en een pink zout toe.
  5. Mix het geheel goed samen
  6. Leg het mengsel op de bakplaat en verdeel het in twee vlakken. Strijk het geheel mooi plat
  7. Bak het voor 30 à 35 minuten in het midden van de oven totdat het licht bruin/goud oogt
  8. Haal het uit de oven en laat het afkoelen
  9. Pak een nieuwe kom, en meng de havermout, chiazaad, vanille en 120 ml kokosmelk in een smalle kom.
  10. Zet de kom in de koelkast met vershoudfolie er overheen. Laat het een nacht staan.
  11. De volgende morgen voeg je de inhoud van de smalle kom in de blender samen met de overgebleven kokosmelk en een banaan.
  12. Meng totdat het een glad en romig geheel wordt
  13. Schep het geheel in een kom. Maak het af met de crunchy Quinoa granola, de stukjes mango en de chocolade.