Het recept

Ingrediënten

  • 60 gram Quinoa
  • 160 ml kokosmelk light
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels honing
  • 2 grote eieren
  • 0,5 theelepel vanillepoeder
  • 50 gram blauwe bessen
  • 40 gram dadels, in schijfjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en zet de vormpjes alvast klaar waar de muffins in komen
  2. Kook de quinoa volgens de verpakking, maar voeg hier kokosmelk aan toe
  3. Zorg ervoor dat de quinoa al het water en melk heeft geabsorbeerd
  4. Laat het geheel afkoelen
  5. Smelt de kokosolie en de honing in de magnetron tot deze zacht en vloeibaar is
  6. Voeg de eieren toe en meng dit goed
  7. Voeg de vanillepoeder toe en eventueel wat zoet
  8. Meng het geheel totdat het goed gebonden is
  9. Voeg de afgekoelde quinoa toe en meng totdat het een geheel wordt
  10. Doe de dadels, blauwe bessen en het quinoa deeg samen in een kom en meng opnieuw
  11. Doe het deeg in de muffinvormpjes
  12. Bak ze voor ongeveer 20 minuten in de oven. Ze zijn goed als de bovenkant goudbruin is
  13. Laat de muffins goed afkoelen
    Tip: je kunt ook ander fruit gebruiken