Het recept

Ingrediënten

  • 1 pot (465 gram) geroosterde paprika’s (of rooster je eigen zoete puntpaprika’s)
  • 1 teentje knoflook
  • Citroensap
  • Een scheutje olijfolie
  • Een half kopje amandelen
  • 200 gram quinoa
  • 1 komkommer
  • 75 gram veldsla
  • 1 potje Kalamata olijven
  • 100 gram feta
  • 2 avocado’s
  • Verse peterselie
  • Olijfolie, citroensap, zout en peper

Bereiding

  1. Breng twee keer zoveel water als quinoa aan de kook. Laat de quinoa gedurende 12 minuten koken, totdat de zaadjes het water hebben opgenomen.
  2. Maak de geroosterde-paprikasaus door alle ingrediënten in een blender te mixen totdat de textuur vrij glad en dik is.
  3. Snijd de komkommer in stukjes en meng met wat peterselie. Snijd de avocado in plakjes en voeg daarna alle ingrediënten samen in een kom. Breng op smaak met wat extra peterselie, olijfolie, citroensap, zout en peper.