Het recept

Ingrediënten

  • 125 gram quinoa
  • 5 wortels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 sinaassappel
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels amandelen/walnoten
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • Een handje verse koriander
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Breng twee keer zoveel water als quinoa aan de kook. Laat de quinoa gedurende 12 minuten koken, totdat de zaadjes het water hebben opgenomen.
  2. Rasp ondertussen de wortels en doe ze in een grote kom. Voeg de rest van de ingrediënten hieraan toe en breng op smaak met alle kruiden.
  3. Meng de gekookte quinoa door de salade en garneer met wat verse koriander.