Het recept

Ingrediënten

  • 200 gram ongekookte Lola Quinoa
  • 1 klein blikje kikkererwten (200 gram –> 130 gram uitlekgewicht)
  • 1 rode paprika
  • 100 gram geraspte wortel
  • 3 bosuitjes
  • handje rozijntjes
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 2 theelepels Ras el hanoutkruiden

Voor de dressing:

  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels  olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Spoel de kikkererwtjes af en laat ze uitlekken.
  3. Snijd de paprika in blokjes, de bosuitjes in ringen en de gedroogde abrikoosjes in reepjes.
  4. Doe de quinoa, kikkererwten, paprika, bosui, wortel, rozijntjes, abrikoos en Ras el hanoutkruiden in een grote schaal en meng alles goed door elkaar.
  5. Maak de dressing door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen en wat peper en zout toe te voegen.
  6. Drizzle de dressing over de salade en serveer direct op maak ‘m van te voren en bewaar de quinoasalade afgedekt in de koelkast.
    Bianca kookt graag met Lola Quinoa en heeft nog veel meer lekkere recepten op haar blog De Keukenboef, neem eens een kijkje!