Het recept

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 1/2 tl gemalen kurkuma (gedroogd)
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 200 gr ongekookte Lola Quinoa Naturel
  • 500 ml vegetarische bouillon
  • 1 blik kikkererwten (350 gr – na uitlekken 230 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 75 gr gedroogde cranberries
  • 1 handvol platte peterselie, fijngesneden
  • 75 gr geroosterde amandelen, in stukjes gehakt

Bereiding

  1. Doe de kokosolie in een grote pan en plaat op middelhoog vuur. Zodra de olie warm is, bak je de ui in 3 minuten glazig (laat het niet bruin worden!).
  2. Voeg de kurkuma, komijn, kaneel en peper bij de ui en laat even koken zodat alle geuren vrij komen.
  3. Voeg vervolgens bouillon en quinoa toe; breng het mengsel aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat 15 minuten koken, of tot al het water is opgenomen. Haal de pan van het vuur en maak de quinoa los met een vork.
  4. Roer de kikkererwten, cranberries en peterselie door de quinoa. Houd een beetje peterselie over voor garnering! Voeg peper en zout naar eigen smaak.
  5. Hak de amandelen fijn en rooster ze op een matig vuur.
  6. Verdeel de quinoa over 4 borden en maak het af met de peterselie en amandelen.

Als je niet voor 4 personen hoeft te koken, is het alsnog een goed idee om deze verhoudingen aan te houden! Doe de overgebleven portie in een afsluitbaar bakje of pot en neem het de volgende dag mee naar je werk of studie. Warm of koud, het smaakt net zo lekker!

Smaakt dit naar meer? Neem snel een kijkje op @thelittlecherrytree! Alleen al van de fotografie gaat ons hartje sneller kloppen 🙂
(Sanne heeft dit recept geschreven op basis van een gerecht van @ambitiouskitchen)