Het recept

Ingrediënten

  • 140 gram Lola Quinoa
  • 30 gram Pancetta, gesneden in reepjes
  • 180 gram Boerenkool, gesneden
  • 1 rijpe avocado
  • 2 grote eieren
  • 100 gram cherry tomaatjes, in partjes
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel olijfolie
  • Zout & peper naar eigen smaak

Bereiding

  1. Kook de Quinoa volgens de verpakking. Laat deze afkoelen zodra deze gereed is.
  2. Verhit een koekenpan en doe de pancetta in de pan. Bak deze totdat de pancetta bruin eruit ziet.
  3. Voeg vervolgens de boerenkool toe, en laat deze 2 minuten staan totdat deze gereed is
  4. Voeg tenslotte de tomaten, rode wijnazijn en het zout toe. Laat even staan en haal het mengsel van het vuur
  5. Pak twee borden, en verspreid de quinoa hierover. Voeg het groente mengsel toe. Leg de avocado bovenop om het bord af te maken.
  6. Maar je bent er nog niet: de eieren.
  7. Bak de eieren voor 2 minuten in de koekenpan. Kijk zelf hoe je je ei gebakken wilt hebben en haal hem dan van het vuur af.
  8. Leg de ei op het geheel. Eet smakelijk!