Het recept

Ingrediënten

• 100 g Lola Quinoa noten & pitten variant
• 2 sinaasappels
• 1 citroen
• 125 g gedroogde vijgen
• 100 g pindakaas
• 1-2 rijpe bananen (150 g)
• 2 eieren
• 5 agave siroop
• 75 g quinoa vlokken
• 70 g gedroogde kokosnoot
• 30 g chia zaden
• 2 tl bakpoeder
• ½ tl zeezout

Topping:

• Abbot Kinney’s Coco Start
• Verse vijgen
• Gedroogde vijgen

Bereiding

Lola heeft een lover! Deze maand hebben we de handen in een geslagen met Abbot Kinney’s maakt heerlijke plantaardige alternatieven voor yoghurt en ijs. Dit doen ze zonder onnatuurlijke toevoegingen en rare processen. Gewoon puur natuur, want dat is het beste voor ons lijf én de planeet! Deze frisse Coco Start bijvoorbeeld, bevat maar 3 ingrediënten die zorgvuldig zijn gekozen en met liefde zijn verwerkt. Abbot Kinney’s maakte een verrassend receptje met deze twee voedzame locals. Get ready voor je perfecte start van de dag of lunch voor onderweg!

 

  1. Kook de Lola Quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  2. Was de sinaasappels en citroen, rasp de schil en doe deze in een kleine kom.
  3. Pers de sap van de sinaasappels in een pan en zet op laag vuur. Hak de vijgen in kleine stukjes en kook kort in de sinaasappelsap.
  4. Verwarm de oven op 200 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier en zet opzij.
  5. Gebruik een keukenmachine om de pindakaas, agave siroop, banaan en eieren te mixen.
  6. Meng de gekookte quinoa, quinoa vlokken, kokos, chia zaden, bakpoeder en zout in een kleine kom.
  7. Voeg de in sinaasappel gekookte vijgen toe aan de geraspte sinaasappel en citroen schil. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng goed door elkaar.
  8. Voor elk ontbijtkoekje neem 1 grote eetlepel van het mengsel in je handen, vorm een bal en druk plat tot een koekje.
  9. Bak de koekjes 13-15 minuten in het midden van de oven totdat ze net gaar zijn. Plaatst de koekjes daarna op een rooster om af te laten koelen.
  10. Bedek ze met een lepel Coco Start van Abbot Kinney’s en vers en gedroogde vijgen.

Je kunt de koekjes meerdere dagen lekker houden door ze luchtdicht en op kamertemperatuur te bewaren of tot een week als ze in de koeling staan.