Het recept

Ingrediënten

  • 100 gram quinoa
  • 1/2 komkommer
  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • Handje sugar snaps
  • Handje taugé
    Voor de pindasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el pindakaas
  • 1/2 el rijstazijn
  • 1 1/2 el honing
  • 3 el soyasaus
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 teen knoflook
    Voor de garnering
  • Partje limoen
  • Een handje pinda’s
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • Een handje koriander, fijn gesneden

Bereiding

  1. Laat 100 gram 10-12 minuutjes koken.
  2. Meng de sesamolie, pindakaas, rijstazijn, honing, soyasaus, gember en knoflook tot een gladde saus.
  3. Snijd alle groenten in stukjes.
  4. Doe de quinoa en gesneden groenten in een kom.
  5. Voeg de pindasaus toe.
  6. Knijp een limoenpartje uit.
  7. Garneer met pinda’s, sesamzaadjes en koriander.
  8. Enjoy!