Het recept

Ingrediënten

  • 75 gram quinoa
  • Griekse yoghurt of kwark
  • 2 appels, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels basterdsuiker
  • 1/2 kopje water
  • 1/2 kopje havermout
  • Een klontje gesmolten boter
  • 2 theelepels honing of basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Rozijntjes en nootjes als topping

Bereiding

  1. Breng twee keer zoveel water als quinoa aan de kook. Laat de quinoa gedurende 12 minuten koken, totdat de zaadjes het water hebben opgenomen.
  2. Maak de kaneel appeltjes klaar door alle ingrediënten in een klein pannetje te verwarmen. Laat ongeveer 10 minuten koken totdat de appel zacht is en het water stroperig is geworden.
  3. Verwarm de oven op 180 graden. Meng alle ingrediënten voor de krokante muesli in een kleine kom. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de muesli er overheen. Bak de muesli ongeveer 7-10 minuten tot het goudbruin is.
  4. Maak de parfait door een bodempje yoghurt in een glas te scheppen. Schep er vervolgens een laagje quinoa in. Schep hier een laagje kaneel appeltjes bovenop. Herhaal deze laagjes en garneer vervolgens met de krokante muesli.