Het recept

Ingrediënten

Voor de Indische quinoa zelf

  • 180 gram Lola Quinoa
  • 2 theelepels kokosolie, gesmolten (alternatief: olijfolie)
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel currypoeder (optioneel)
  • 0,5 cardamom poeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 40 gram rozijnen
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1 zak spinazie
  • Optioneel: rode pepervlokken

 

Voor de bloemkool

  • Bloemkool, fijngesneden in dunne plakjes
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie (alternatief: olijfolie)
  • Een puntje cayenne poeder
  • Zeezout

Bereiding

  1. Kook de Quinoa volgens de verpakking. Kook de ui mee, samen met de gember, kurkuma en cardamom.
  2. Voeg de kokosmelk toe, samen met de rozijnen en water. Zorg ervoor dat het 15 minuten kook en laat het nog 5 minuten staan als dit gereed is.
  3. Rooster de bloemkool:
    Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de bloemkool met de kokosolie, cayenne poeder en zeezout. Als de oven warm genoeg is, rooster de bloemkool voor 25 à 30 minuten in de oven. De bloemkool moet een goudbruin randje krijgen, voordat hij gereed is.
  4. Meng het quinoa mengsel in het zout en appelazijn.
  5. Doe het mengsel in een kom, en maak het gerecht af met de geroosterde bloemkool.