Het recept

Ingrediënten

  • 120 gram Quinoa
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 2 lepels olijfolie

Bereiding

  1. Doe de quinoa in een kommetje en bedek het volledig met water. Laat de quinoa voor minimaal 6-8 uur weken
  2. Verwarm na de 6-8 uur de oven voor op 220 graden
  3. Beleg een 22 cm ringvorm met bakpapier en verspreid wat olie over het bakpapier
  4. Haal de quinoa uit het kommetje en doe het in een blender
  5. Voeg ook 60 ml water, bakpoeder, zout en overgebleven olijfolie in de blender en mix het tot een glad beslag
  6. Doe de bodem in de ringvorm en strijk het glad
  7. Doe voor 15 minuten in de oven
  8. Draai de pizzabodem om en laat de bodem nog 10-15 minuten in de oven door garen
  9. Doe de toppings erop en verwarm de pizza voor 10-15 minuten in de oven