Het recept

Ingredi├źnten

Neem een kopje of mok, afhankelijk van de hoeveelheid granola je wilt maken en gebruik dit als basiseenheid bij het afwegen.

  • 1 kop havervlokken
  • 1 kop zonnebloempitten
  • 2 koppen Lola Quinoa Pops
  • 1 kop gedroogde goji bessen
  • 1 kop gedroogde berberis bessen
  • ┬Ż kop wit chiazaad
  • 1 kop gedroogde minivijgjes (of snijd grote gedroogde vijgen in stukjes)
  • Stukje verse gember
  • Citroen
  • Kokosyoghurt

 

Bereiding

  1. Rooster de havervlokken lichtbruin in een droge koekenpan. Herhaal dit met de zonnebloempitten.
  2. Doe de geroosterde vlokken en pitten in een grote kom en voeg daar ook de quinoa pops, gojibessen, berberis bessen en chiazaad aan toe. Snijd de vijgjes doormidden en voeg deze als laatste toe. Meng het goed door elkaar en klaar ben je! Bewaar de granola in een weckpot om het lang vers te houden.
  3. Serveer met kokosyoghurt en rasp er op het laatst wat verse gember en citroenschil overheen.

Ben je toevallig eens in Zierikzee? Ga even langs bij De Zeeuwse Hemel! Zoek een lekker plekje in de hemelse tuin of ga een nachtje logeren in een van de nieuwe kamers in het monumentale pand. En vergeet niet de Hemelse Granola te bestellen tijdens je ontbijt…