Het recept

Ingrediënten

 

  • 1 kopje ongekookte Lola Quinoa Naturel
  • 2 kopjes water of bouillon
  • 1/2 tl zout
  • 200 gr spinazie
  • 1/2 gele ui, fijngehakt
  • 50 gr wortelen, julienne
  • 3 eieren
  • 3 eiwitten
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper
  • 5 verse tijm takjes
  • 1 t0maat, in dunne plakjes gesneden

Tip: je kunt Lola Quinoa Getoast gebruiken zodat je de zaden niet meer zelf hoeft te roosteren. Deze quinoa hebben wij al geroosterd op de perfecte temperatuur voor een volle, nootachtige smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffin bakvorm (voor 6 muffins) in met een beetje boter of oliespray.
  2. Verhit de olijfolie in een steelpan op matig vuur, voeg de quinoa toe en rooster de quinoa 2 minuten en blijf regelmatig roeren. Voeg daarna het water en zout of de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra het water kookt en laat voor 12 minuten garen zonder deksel op de pan.
  3. Eenmaal gaar, giet de quinoa in een fijne zeef en laat het overtollige water uitlekken. Doe de quinoa vervolgens in een grote kom en laat afkoelen.
  4. Verhit een grote wok- of koekenpan (zonder boter of olie) en laat de spinazie slinken. Door de hoeveelheid spinazie moet je dit waarschijnlijk in twee keer doen. Laat de spinazie uitlekken in de fijne zeef en druk met de achterkant van een grote lepel de rest van het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en doe deze in de kom met quinoa.
  5. Snijd vervolgens de ui en wortel fijn en doe deze ook in de kom.
  6. Doe de eieren, eiwitten, geitenkaas, peper en zout in een blender of keukenmachine en meng het tot een geheel. Giet het mengel over de quinoa-veggie mix, voeg de tijmblaadjes toe en meng goed door elkaar.
  7. Doe het mengel in de muffin vormpjes. Let op dat je ze niet te vol doet, om overlopen te voorkomen. Leg tenslotte op elke muffin een schijfje tomaat.
  8. Zet de bakvorm in het midden van de oven en laat gedurende 30 tot 35 minuten garen tot de bovenkant er lekker knapperig uitziet. Haal uit de oven en laat nog even 5 minuten rusten.
  9. Steek een mes rondom de muffins om ze uit de vorm te halen en garneer met verse tijmtakjes.

Organiseer jij dit jaar een gezellig paas ontbijt of brunch voor vrienden, familie of het gezin? Deze hartige quinoa ei muffins zullen zeker in de smaak vallen!  Je kunt ze makkelijk een dag van te voren maken. Wij vinden ze zelfs nóg lekkerder na een nachtje in de koelkast!