Het recept

Ingrediënten

  • 100 gram quinoa
  • 150 gram havermout
  • 50 gram geraspte kokos
  • 100 gram amandelen, grof gehakt
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 eetlepels agavesiroop
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram chocolade (naar keuze puur of melk), fijngehakt
  • 1 theelepel koek en speculaas kruiden
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de quinoa, havermout, kokos, amandelen, agavesiroop en olie in een kom en meng goed door elkaar.
  3. Strooi het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant. Schep elke 10 min. om.
  4. Neem de bakplaat met de granola uit de oven en laat op een rooster in 1,5 uur helemaal afkoelen.
  5. Meng de afgekoelde granola met de chocolade en rozijnen.
  6. Serveer met yoghurt of kwark en mandarijnenpartjes.Kijk op Noëlle’s blog Kids and Food voor nog meer lekkere recepten voor jou en/of je kinderen!